Daca va plac rosiile cherry, atunci aceasta reteta cu siguranta o sa fie pe placul vostru. In plus, va puteti bucura de gustul rosiilor cherry inclusiv in zilele mai putin calduroase. Puteti sa savurati aceasta delicatesa alaturi de paste, cartofi copti la cuptor sau peste file.
Ingrediente
500 g rosii cherry, taiate in jumatate
1 catel usturoi, taiat felii subtiri
1/2 lingurita de frunze uscate de oregano
1/2 lingurita de frunze uscate de busuioc
Ulei de masline extra- virgin
Preparare
Luam un borcan de 500 g si il spalam bine. Il lasam sa se scurg pe un prosop curat, pana se usuca complet.
Preincalzim cuptorul la 130 ° C / 110 ° C. Punem rosile cu partea taiata in sus, pe o foaie de copt pe care am pus-o in prealabil intr-o tava. Condimentam cu sare si piper. Presaram usturoiul, oregano si busuiocul pe care le-am taiat marunt in prealabil.
Coacem la cuptor timp de 1 ora 30 de minute sau pana cand rosiile s-au copt. Le lasam sa se raceasca in cuptor cu usa inchisa.
Cand s-au racit rosiile le vom pune in borcan cu o lingura. Adaugam apoi uleiul pentru a acoperi rosiile si sigilam borcanul.
Delicios si sanatos!