0,00 RON

Niciun produs în coș.

Acasă Blog De ce sa consumam produse Bio sau organice!

De ce sa consumam produse Bio sau organice!

-

In primul rand cred ca trebuie lamurit ca termenul “Bio” si “organic” inseamna unul si acelasi lucru. Aceste termene se folosesc atunci cand ne referim la modul de cultivare si prelucrare a produselor agricole. Daca la noi este mai folosit termenul BIO in afara vom intalni mai des folosirea termenului “Produs organic”

Dar de ce am consuma produse bio (organice) fata de cele traditionale?

Am facut o analiza pentru a cunoste impreuna diferentele dintre cele doua categorii de produse.

Cultivare

Produsul bio (organic) Cultivat cu ingrasaminte naturale (gunoi de grajd, compost).

Produse non-organice Cultivat folosind ingrasaminte sintetice sau chimice.

Protejarea recoltelor de buruieni si daunatori

Produsul bio (organic) Buruienile sunt controlate in mod natural (rotația culturilor, ruperea acestora cu ajutorul mainilor sau a uneltelor de scos buruieni). Daunatorii sunt controlați folosind metode naturale (pasari, insecte, capcane) si pesticide derivate natural. (urzici, etc)

Produse non-organice Buruienile sunt controlate cu erbicide chimice. Daunatorii sunt controlați cu pesticide sintetice.

Beneficiile alimentelor Bio (ecologice)

Modul in care alimentația este cultivata si ajunge la maturitate poate avea un impact major asupra sanatații tale mentale si emoționale, precum si asupra mediului.

 Alimentele organice, bio au adesea mai multe substanțe nutritive benefice pentru organism, cum ar fi antioxidanții.

 Se cunoaste de exemplu ca produsele organice conțin mai puține pesticide. Produsele chimice precum fungicidele, erbicidele si insecticidele sunt utilizate pe scara larga in agricultura convenționala si reziduurile raman pe (si in) alimentele pe care le consumam.

Produsele bio (organice) este adesea mai proaspata, deoarece  trebuie sa ajunga pe masa consumatorilor mai repede, pentru ca nu conține conservanți.

Mancarea ecologica nu conține OMG. Organisme modificate genetic (OMG) sau alimente modificate genetic (GE) sunt plante al caror ADN a fost modificat in moduri care nu pot aparea in natura sau in incrucisarea tradiționala. Nu in ultimul rand agricultura ecologica este mai buna pentru mediu. Practicile agricole ecologice reduc poluarea, conserva apa, cresc fertilitatea solului si consuma mai puține resurse. Agricultura fara pesticide este, de asemenea, mai buna pentru pasarile si animalele din apropiere, precum si pentru persoanele care locuiesc in apropierea fermelor.

Articolul următorPizza cu rosii Cherry bio

Citeste si:

Supa de rosii cherry pentru copii

0
Atunci cand ai copii iti doresti sa le oferi tot ce este mai bun si mai sanatos. Asa ca ne-am gandit ce...