Iubim Italia si mancarea italiana! De fiecare data cand am fost in Italia nu am putut sa nu ma intreb de ce mancarea lor este asa de buna. Secretul l-am aflat de la un bucatar italian si este foarte simplu. Folosesc ingrediente proaspete, cat mai naturale si in plus de cele mai multe ori in bucataria lor se folosesc rosiile cherry. De ce? Sunt mai dulci, mai aromate si dau mancarurilor acea savoare delicata care iti ramane in cap pentru multa vreme…
Asa ca astazi vom gati o pizza italiana! Savuroasa si fara ingrediente complicate!
Ingrediente
Aluat
500 g faina
320 ml apa calduta
25 g drojdie proaspata
1 lingurita de sare
1 lingurita de ulei de masline
50 g faina pentru blatul de lucru
500 g rosii cherry
250 g de mozzarella (bilute)
1 crenguta de busuioc proaspat
1 lingurita de ulei de masline
Am pus 320 ml apa calduta intr-un castron. Am pus in ea drojdia si am amestecat bine cu o furculita.
Intr-un castron mai mare in care se pot framanta am pus cele 500 g de faina si lingurita de sare si le-am amestecat bine.
Am turnat apa cu drojdia peste ele si am amestecat pana am obtinut un aluat. Apoi am presarat blatul de lucru cu putina faina si am rasturnat aluatul in el. M-am apucat serios de framantat, tragand de aluat si apoi impachetandu-l. L-am lasat la dospit cca 20 de minute.
Apoi am luat aluatul si l-am impartit in patru bucati. Fiecare bucata de aluat am aplatizat-o cu podul palmei. I-am dat forma de disc (gros de 1 cm) si am mai framantat-o un pic aducand marginile fiecarei bile in interior.
Am ales o tava incapatoare si am presarat faina pe fundul ei. Am asezat cele 4 bile la distanta mare unele de altele si le-am uns cu ulei de masline. Le-am lasat la crescut. Am pus deasupra un servet de bucatarie si am lasat aluatul la dospit cca 2.
Intre timp am luat celelalte ingrediente, pentru a le pregatii. Am pus bilele de mozzarella la scurs si am spalat rosiile cherry si busuiocul. Aici am folosit rosii cherry bio, pentru ca sunt mai dulci si mai aromate decat cele obisnuite.
Am luat 350 de grame de rosii si le-am taiat bucati, apoi le-am bagat in blander, cu putina sare, si cateva frunze de busuioc (pentru cei care doresc pot sa adauge si un catel de usturoi) cat sa se faca un suc de rosii delicios. La final am adaugat si uleiul de masline.
Am dat drumul la cuptor la 250 de grade Celsius sa se incalzeasca bine. Cand aluatul a crescut, l-am intins si l-am pus in tava de copt pe care am uns-o cu un pic de ulei si am tapetat-o cu faina.
Am luat sucul de rosii cherry bio care miroase de iti lasa gura apa, si l-am intins peste aluat cu o pensula sau lingura (dupa ce gasiti in casa). Am taiat apoi bilutele de mozzarella in doua si le-am pus peste pizza. Am lasat pizza la copt cca 10 minute si gata. Am presarat pe deasupra busoioc proaspat si totul este delicios. Bun, sanatos si iti lasa gura apa!