0,00 RON

Niciun produs în coș.

Acasă Blog Beneficiile produselor Bio pentru organism

Beneficiile produselor Bio pentru organism

-

Sunt in continuare o multitudine de discutii daca produsele Bio (organice) sunt mai sanatoase decat produsele conventionale. Totusi majoritatea consumatorilor si producatoriilor de alimente bio (ecologice) considera cu tarie ca alimentele ecologice au anumite avantaje In comparatie cu alimentele conventionale. Care ar fi acelea?

Capacitate antioxidanta


Se pare ca o serie de studii  au aratat ca antioxidantii au un impact mai mare asupra organismului atunci cand provin din alimente organice. Cum se explica acest lucru? Substantele chimice straine nu interactioneaza negativ cu diferitele vitamine, minerale si compusi organici, fapt care contribuie la prevenirea imbatranirii premature a organismului.

De asemenea,  anumite cercetari sugereaza ca alegerea alimentelor organice poate duce la o expunere redusa la metale grele, toxice pentru organism.

Fara substante toxice pentru organism


Unul dintre motivele majore pe care consumatorii le au in alegerea de alimente bio,  este lipsa pesticidelor. Mai bine spus,  multi oameni aleg sa consume produse organice pentru a se asigura ca copiii lor vor creste sanatosi si neafectati de toxine mai ales in primii ani de viata.

Un alt avantaj al produselor  Bio (organice)  este ca nu sunt preparate folosind ingrasaminte chimice, astfel aceste produse nu contin urme ale acestor substante chimice si nu afecteaza in mod negativ organismul uman. Atunci cand vorbim de produse bio, ecologice sau organice dupa cum preferati sa le spuneti, ingrasamintele naturale cum ar fi gunoiul de grajd, functioneaza perfect.


Protejarea sistemului imunitar

In ultimele decenii, atat fermierii cat si cultivatorii de produse alimentare s-au concentrat pe modificarea  genetica a unor specii si plante pentru a avea o productivitate mai mare. Cresterea rosiilor de sase ori mai mult poate suna ca o solutie atunci cand vorbim de foamea la nivel mondial. Insa, se pare ca trebuie totusi platit un pret.  Desi  inca nu se cunosc efectele pe termen lung ale acestei hrane asupra sanatatii umane,  in testarea pe animale alimentele modificate genetic au aratat o reducere a sistemului imunitar, o crestere a mortalitatii prin nastere, disfunctii sexuale si sensibilitatea la alergeni. Desi exista cateva avantaje ale alimentelor modificate genetic totusi lipsa unor detalii concrete despre efectele sale pe termen lung, ne fac sa fim sceptici in ceea ce priveste afectarea sanatatii pe termen lung.

Un gust mai bun

Unii oameni cred cu tarie ca mancarea organica are un gust mai bun decat mancarea conventionala.  De unde vine aceasta idee?

Motivul de baza al acestei credinte este faptul ca atunci cand produci un produs cu mijloace de productie organice gustul sau este unul natural, autentic.  In plus, produsele alimentare ecologice sunt mai proaspete si nu contin substante pentru conservare, ceea ce le ofera produselor un gust mai bun si stabilitate aromei. Daca cunoasteti  si alte beneficii pe care le au produsele bio (organice) pentru organism, nu ezitati sa impartasiti cu noi experienta voastra.

Citeste si:

Supa de rosii cherry pentru copii

0
Atunci cand ai copii iti doresti sa le oferi tot ce este mai bun si mai sanatos. Asa ca ne-am gandit ce...